Ik wil mijn kavel splitsen!

Grenspunt helpt u bij het splitsen van bestaande percelen

Sinds 1 januari 2015 moeten we kavels vooraf splitsen.
Het begrip ‘deelpercelen’ bestaat daarmee niet meer.

Het Kadaster wijzigde het proces tot het vormen van nieuwe percelen zo, dat de splitsing ervan altijd vooraf gedaan moet worden. Een voorlopige splitsing is nog wel mogelijk, maar de zogenaamde deelpercelen zijn definitief verleden tijd. Technische details die u wellicht niets zeggen. Geen enkel probleem, Grenspunt helpt u graag om de regels rond het splitsen van een kavel op de juiste manier toe te passen.

Waarom een kavel splitsen?

Vooraf splitsen van kavels is nodig, als een eigenaar een kadastraal perceel in delen wil gaan verkopen. Of als een deel van een perceel verkocht gaat worden. De grenzen van de nieuwe percelen moeten in de gegevens van het Kadaster komen te staan. Ze krijgen een eigen aanduiding in het Kadaster en van ieder perceel op zich komen de afmetingen op papier.

Kavelsplitsing is noodzakelijk als:

  • de kadastrale grenzen en oppervlakte van percelen vóór de overdracht bekend moeten zijn. Dit geldt bijvoorbeeld bij de verkoop van appartementencomplexen of huurwoningen.
  • een deel van een perceel een andere functie krijgt. Zo kan het zijn dat een deel van een kadastraal perceel tot natuurgebied wordt verklaard, of het krijgt juist een woonhuisfunctie.

U wilt uw kavel splitsen?

Schakel de hulp van Grenspunt in. Samen zorgen we ervoor dat de splitsing voldoet aan de regels van het Kadaster. Ik bied u dienstverlening op maat. Persoonlijk contact is één van de pluspunten van Grenspunt. Voor u als klant van Grenspunt is het grootste voordeel dat u rechtstreeks contact houdt met degene die de opdracht ook uitvoert.

Kavelsplitsing: Grenspunt heeft alle expertise in huis

U kunt er vanuit gaan dat u bij Grenspunt alle noodzakelijke expertise vindt om kavels te splitsen. Ik maak daarbij gebruik van de meest recente software- en hardwareoplossingen en weet uiteraard precies waar het Kadaster om vraagt.

Kavelsplitsing:
schakel Grenspunt in!

Grenspunt inschakelen voor het splitsen van uw kavel kan u veel voordeel opleveren. Financieel voordeel ten eerste, want ik kan in vele gevallen de splitsing van een kavel voordeliger voor u uitvoeren dan dat het Kadaster dat doet. Maar naast dat financiële voordeel heeft u bij Grenspunt ook de zekerheid van één aanspreekpunt: een specialist die precies weet wat de juiste manier van splitsen is en die de gegevens op de juiste wijze aanlevert.

In tegenstelling tot de gegevens van de landmeters van het Kadaster kunt u de cijfers en metingen die Grenspunt levert, meer dan één keer gebruiken.

Ook bij voorlopige kadastrale splitsing bent u bij Grenspunt aan het juiste adres. Wilt u alvast uw perceel splitsen, zonder dat u de exacte kadastrale grenzen in het terrein kunt aanwijzen: ik help u graag! Zo weet u zeker dat u met de juiste gegevens richting notaris of overheid gaat.

Neem contact op met Alex Grondman voor informatie over kavelsplitsing